Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

A kecsketej fogyasztása a hosszú élet titka?

Nagymihaly Jozsef 90 web

A 90 esztendős Nagymihály József, Kossuth u. 69. szám alatti lakost köszöntötte Á. Fúrús János polgármester és Dr. Szöginé Dr. Lajkó Erika jegyző április végén. Községünk szépkorú polgárához elvitték Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is.

Jóska bácsi 1927. március 19-én látta meg a napvilágot Kisteleken.  Aktív korában feleségével a mezőgazdaságban keresték a boldogulásukat, gazdálkodtak egy, a faluhoz közeli tanyán. Ma már csak állattartással foglalkozik, például 5 kecskéje van, amelyeknek a tejéből naponta két litert iszik. Elmondása szerint ennek köszönheti a viszonylag hosszú életét. Sem alkoholt, sem gyógyszert egyáltalán nem fogyaszt.  Autót tavaly óta már nem vezet, kerékpárral jár. 1951-ben nősült, 2005-ben özvegyült meg. Egy lánya volt, aki sajnos már nem él, viszont két unokája és 3 dédunokája vigaszt jelent számára.  További jó egészséget kívánunk neki.