Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Egy verseny margójára

termszetismereti_verseny

2017. április 26-án iskolánk csapata részt vett a Csizmazia György Komplex Természetismereti Emlékversenyen, ahol első helyezést ért el.

A verseny egy csodálatos természeti környezetben került megrendezésre a mórahalmi Nagyszéksós – tónál. A verseny témája a víz fizikai, kémiai tulajdonságai, valamint az itt élő növény és állatvilág jellemzése volt . Egyszerű kísérletekkel, vizsgálatokkal határozták meg a természetes vizek jellemzőit, majd távcső segítségével határozták meg a tó gazdag madárvilágát. A verseny témáját képezte még az év fájának, halának és madarának beható ismerete és jellemzése.

A verseny során a gyerekek nemcsak számot adtak tudásukról,  hanem sok új hasznos információval is gyarapították ismereteiket.

A győztes csapat tagjai: Csányi Csenge, Halácsi Anna, Rabi Ramóna, Temesvári Szonja.

Gratulálunk a csapatnak!

termszetismereti_verseny

Kónya Imola, felkészítő nevelő