Életmentő ötlet a jótékony célú üveggyűjtés

Újabb települések csatlakoztak ahhoz az üveggyűjtési akcióhoz, aminek végén egy újraélesztő készülékhez juthatnak.

Csólyospálos, Kömpöc és Kiskunmajsa polgármesterei közös sajtótájékoztatón számoltak be a hétfőn indult kezdeményezésről, amire a Kunság-­Halas Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel közösen vállalkoztak.

– Aki üveget ad le az akció során, az nemcsak a defibrillátor megvásárlásában segít, hanem a szelektív hulladékgyűjtést is támogatja, ráadásul megszabadulhat a kamrákban, padlásokon halmozódó felesleges üvegektől is – mondta el Ábrahám-Fúrús András majsai polgármester, aki Tisoczki László kömpöci és Ábrahám-Fúrús János csólyospálosi polgármesterek társaságában az első üvegeket dobta a kihelyezett konténerekbe. Mint elhangzott: a június 26-ig tartó akció során 100 tonna üveget szeretnének összegyűjteni a négy településen.

Kiskunmajsán – a meglévő edényzetek mellett – az alsótemetőnél, az Árpád utca 27. előtt és a Petőfi tér–Bajcsy-­Zsilinszky utca sarkán helyeztek ki üveggyűjtő harangokat. Csólyospáloson a Vörösmarty és a Kossuth utcák sarkán, Kömpöcön a víztoronynál, Szankon pedig a Béke utca 80. számnál lesznek az ideiglenes gyűjtőedényzetek.

Nyereményjáték is indult a gyűjtéssel egy időben, Dobj és fotózz! elnevezéssel. Aki üveget dob a gyűjtőkbe – és játszani is akar –, annak készíteni kell minderről egy fotót (szelfit), amit a titkarsag@­kiskunmajsa.hu címre lehet eljuttatni az érintett településekről. A fotókat beküldők egy nyereményjátékon vesznek részt.

Forrás: Tapodi Kálmán, http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/eletmento-otlet-a-jotekony-celu-uveggyujtes-731694/

plakat_eletmento