Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Kirándulás a Föld napján

Föld Napja

A 4. és 5. osztályosok, valamint a Zöldike szakkör tagjai 2017. április 22-én Szegedre utaztak. A Móra Ferenc Múzeum természettudományos kiállítását megtekintették egy szakember vezetésével. Betekintést nyertek a Föld kialakulásának történetébe, működésének mikéntjébe. Láthattak ízelítőt az állatok érdekes világából.

Az emberek sok évtizeddel ezelőtt is még a környezettel nagyobb összhangban éltek, amire manapság is törekedni kellene. A múzeum néprajzi kiállítása is ad erre példát. A többi látnivalót is érdeklődéssel szemlélték a tanulók: a régi papucsokat, természetesen köztük a szegedit is, a rengeteg régi plakátot és a „Minden, ami arany” című kiállítást.

Tájékozódj, hogy cselekedni tudj! A 27. Föld napja javasolt témája a tájékozódás, tudásunk elmélyítése a környezeti és éghajlati kérdésekről, hogy tisztában legyünk a Földet fenyegető veszélyekkel. Cselekvésre ösztönző tudás és tájékozottság kell ahhoz, hogy érdemben fellépjünk környezetünk, jövőnk védelmében. (Forrás: http://www.fna.hu/afoldnapja)

A Szent István téri víztorony megtekintése során megtudhatták, hogyan jut el az ivóvíz a háztartásokba. Az „öreg hölgynek” becézett víztorony a legelső vasbeton víztornyok egyike. Olyan sikeres alkotás, hogy a későbbi víztoronyépítésben még évtizedekig szolgált mintaként. Ma a legidősebb, működő vasbeton víztorony Magyarországon.

Juhászné Szekeres Ildikó, tanító