Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Könyvekkel a gyógyulásért

100-kedvenc-konyvunk-a-facebook-szerint-09150554

Iskolánk csatlakozott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által a Mesedoktorok javára indított könyvgyűjtő akcióhoz. A könyvgyűjtés ideje alatt az alapítvány részére eljuttatott könyvek a kórházakban fekvő kis betegek gyógyulását hivatottak szolgálni, elviselhetőbbé tenni a kórházban töltött napokat, mosolyt csalni a beteg arcokra. Iskolánk 37 tanulója, valamint az ő szüleik és osztályfőnökeik érezték úgy, hogy ezt a szép célt érdemes támogatni.

Az akció ideje alatt összesen 312 könyv gyűlt össze, amelyet a Polgármesteri Hivatal jóvoltából május 9-én bejuttattunk az alapítvány címére. Reméljük, ezzel a kis gesztussal mi is hozzájárulhatunk a beteg gyerekek gyógyulásához. Örülünk, hogy iskolánk tanulói megtapasztalhatták, mit jelent a jótékonyság, milyen jó önzetlenül adni. Köszönjük mindenkinek, aki ebben segített bennünket!

Provicsné Fodor Nóra