Magyar Zalán a válogatottban

Na persze nem a magyar nemzeti csapatban – egyelőre. De mért is ne változhatna néhány év múlva a címben szereplő szavak sorrendje: Zalán a magyar válogatottban! Ha így folytatja, talán csak rajta múlik…

A 2017-es esztendő tavaszától 12 régió 71 alközpontjában, 200 csoportban futballozik majd’ 1200 sportszervezet több mint 70 000 futballistapalántája. A csólyospálosi kisfocisták tavaly ősszel csatlakoztak az OTP Bank Bozsik Egyesületi Programhoz. Ebben a struktúrában mi a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia régiójában foglalunk helyet, amihez 6 alközpont tartozik: Szolnok, Baja, Kiskunhalas, Cegléd, Kecskemét és Szeged. A mi alközpontunk a Szeged 2011, az ő irányításuk alá tartozik 6 különböző csoport összesen 31 egyesülete, ezek közül az egyik vagyunk mi.

Ősszel az ország minden alközpontja, így a miénk is kiválogatta a hozzájuk tartozó egyesületek legügyesebb játékosait U10 és U11 korosztályokban. 16 játékosnak volt lehetősége az ősz folyamán 5 alkalommal válogatott edzéseken részt venni, a csólyospálosi csapatból ketten is (!), Kovács Kevin és Magyar Zalán kerültek kiválasztásra U10-es korcsoportban.

Február 11-én, Kecskeméten került megrendezésre a régió 6 alközponti válogatottjának tornája. Erre a tornára a 16 fős keretet 10-re szűkítették, ekkor már csak Zalán maradt a csapatban kapus poszton. Zalán összes csapattársa szegedi egyesületből lett beválogatva, a vidéki csapatokat ő egymaga képviselte! A mérkőzéseken végig hiba nélkül, jó teljesítményt nyújtott, az 5 lejátszott meccsből 4-szer győztesként, 1-szer pedig vesztesként hagyták el a pályát. A szolnoki és bajai alközpont szintén 4 győzelemmel és 1 vereséggel zárt, így az aranyéremért hármas holtverseny alakult ki. A gólkülönbség nem a mi javunkra döntött, így végül Zalánék a dobogó harmadik fokán végeztek, Baja lett a második, és a szolnoki válogatott nyerte az aranyérmet.

Zalán remek tapasztalatokat szerzett az elmúlt félévben az edzéseken és a kecskeméti tornán egyaránt, sokat dolgozott az elért sikerekért, nagyon büszkék vagyunk rá. Méltó példával jár csapattársai előtt. Hiszek benne, hogy a címben szereplő szavak sorrendje egyszer majd felcserélődik… Csak így tovább, Zalán!

Á. Furus Gergő, edző