Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Majális 2017

majalis_2017

Május első napján került megrendezésre községünkben a hagyományos majális. A „Szeretem Csólyospálost Mozgalom” szervező tevékenységének köszönhető eseményen ezúttal is elsősorban a sport és a játék kapta a főszerepet. A szabadtéri programnak immár negyedik alkalommal adott otthont a Közösségi Ház udvara, amely ismét ideális helyszínnek bizonyult.

A meghirdetett versenyekre a nap folyamán több mint kétszáz nevezés érkezett.

A déli harangszót követően Harkai Zoltán húsfőző munkásságát dicsérő ízletes marhapörköltből lakhattak jól azok, akik a szervezők által felajánlott főzési és sütési lehetősséggel nem éltek.

Koraeste kerültek kisorsolásra a támogatók által felajánlott díjak. Azok reménykedhettek, akik valamilyen vetélkedőben megmérették magukat. (A jelentkezők a nevezés alkalmával sorsjegyet kaptak és a nap végén – helyezéstől függetlenül – értékes ajándékokat nyerhettek.) Talán a legszerencsésebb versenyző Tóth Gábor volt, aki annak köszönhetően, hogy több játékban is kipróbálta magát, egy 50 ezer forintot érő kerékpárral távozhatott a helyszínről, amelyet ezúttal is Tóth Imre önkormányzati képviselő ajánlott fel.

Szerencsére az időjárás ezúttal kegyes volt a szervezőkhöz, ezért Szandi zenés műsorára  a szabadtéri színpadon sikerült sort keríteni, amelyre több százan voltak kíváncsiak.

Köszönöm Sólya Elizának a rendezvényen készített fotókat, amelyeket örömmel osztok meg az olvasókkal.

Á. Fúrús János