Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Múltunk a jelenben

multunk a jelenben 0011

„….amikor divatos a hagyomány”

A magyar népi szokások ápolását is nagyon fontosnak tartjuk iskolánkban. Második alkalommal csatlakoztunk a Múltunk a jelenben című egy, a hagyományőrzéshez kapcsolódó mozgalomhoz.

Április 24-én népviseletbe öltözött intézményünk apraja-nagyja. A hétfő reggelt egy közös táncházzal kezdtük iskolánk néptáncoktatója, Kiss Zoltán vezetésével. Pillanatok alatt perdült a szoknya, libegett a kalapokon a pávatoll, a fonatokban a pántlika, csillogott a nyakakban a kaláris. A szünetekben  népzene szólt az iskolarádióban, így lett ezen a napon még  vidámabb az egyébként is „Boldog Iskolánk”. Bebizonyítottuk, hogy ezek a ruhák a mindennnapokban is megállják a helyüket.

multunk a jelenben 0002

Legyünk büszkék értékeinkre!

Provicsné Csoma Tünde, tanító