Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Olvasni jó!!!

szjg

„Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni.”- vallja Mark Twain. Az biztos, hogy ez a vád a hetedik osztályt nem érheti. A tavalyi tanévben kiérdemelték a legtöbbet olvasó osztály címet az iskolában, amely nagyban köszönhető a népszerű írónő, Leiner Laura Szent Johanna Gimi című könyvsorozatának is. Idén újabb tanúbizonyságát adták az olvasás iránti szeretetüknek.

Szeptemberben az osztály hat lánytagja keresett meg azzal a kéréssel, hogy segítsem őket egy levelezős versenyben, mint felkészítő tanár a már említett könyvsorozat kapcsán. Ilyen kérésre természetesen nem lehet nemet mondani.

A versenyt Zalakomár község Művelődési Háza szervezte, s az ország minden részéről neveztek rá főként középiskolás diákok. Mivel háromfős csapatokban lehetett jelentkezni, két csapatot is indítottunk, bár a feladatokat mindig közösen, együttes erőbedobással valósítottuk meg. Egymás között csak olvasókörnek hívott kis közösségünkkel több, mint fél éven keresztül rendszeresen összejöttünk, olvastunk, nevettünk, rajzoltunk, írtunk, vágtunk… Legtöbbször hétvégén szántuk rá szabadidőnket, hogy a határidőket tartani tudjuk.

A verseny minden fordulója a sorozat egy kötetéhez kapcsolódott, állt egy 90 kérdésből álló tesztfeladatból, egy 10 kérdéses Ki mondta? részből, valamint egy kreatív feladatból, vagy projektből. A projekt vagy írásos, vagy rajzos formát követelt meg: írtunk könyvajánlót, önéletrajzot, készítettünk szórólapot, ragasztottunk Naprendszert, bohócot, rajzoltunk olvasást népszerűsítő plakátot, sőt iskolai tablót is.

A lányok kitartása nem volt hiábavaló, hiszen örömmel számolhatok be a szép eredményekről. A 373 induló csapat közül iskolánk tanulói a 11. illetve 12. legjobb eredménnyel zárták a versenyt. Tekintve, hogy országos versenyről van szó, zömében középiskolás tanulókkal, ez a teljesítmény nagy boldogsággal és büszkeséggel tölt el bennünket.

Az olvasókör tagjai: Bozóki Fanni, Fodor Gyöngyvér, Gyuris Zsófia, Halácsi Anna, Provics Lili és Zsemberi Zsuzsanna.

Vegyes érzelmekkel vettük tudomásul, hogy a verseny lezárult, nagyon jó érzés, hogy megcsináltuk, de máris hiányzik. A lányok kérdésére, miszerint, ha találnak hasonló versenyt, számíthatnak-e támogatásra, a válasz természetesen: IGEN!

Provicsné Fodor Nórafelkészítő tanár