Olvasókör legújabb sikere

Olvasókörös tanulóink az idei tanévben is részt vesznek több megmérettetésen is. A Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont országos Harry Potter versenyt hirdetett, melyre általános iskolai csapatok is jelentkezhettek.

Feladatuk a Harry Potter-sorozat első két kötetéhez, valamint az arról készült filmadaptációkhoz kapcsolódó 100-100 kérdéses feladatlap megválaszolása, valamint a harmadik kötethez kapcsolódó kreatív művészeti alkotás elkészítése volt. A feladatlap tartalmazott egyszerű feleletválasztós, valamint egy-egy rövid választ igénylő kiegészítendő kérdéseket is. A kreatív alkotásokat festő- és szobrászművészekből álló szakmai zsűri bírálta el. Iskolánkat Bozóki Fanni és Provics Lili 8. osztályos tanulók képviselték, akik nagyszerű eredménnyel zárták a versenyt. A 310 induló csapat közül 32. helyen végeztek, mindössze 5 ponttal lemaradva a legjobb 20 csapat mögött, akiket végül a döntőre meghívott a szervezőség.

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is beneveztünk a Zalakomáromi Művelődési Ház által meghirdetett országos olvasóversenybe is, ahol Leiner Laura 6 kötetből álló ifjúsági regénysorozata a feldolgozandó olvasmány. A hat fordulóból négyet már teljesítettünk, mindössze néhány pontos veszteséggel. A csapat tagjai: Fodor Gyöngyvér, Gyuris Zsófia, Halácsi Anna, Provics Lili és Zsemberi Zsuzsanna. A szeptember óta zajló verseny utolsó fordulója márciusban lesz. Bízunk benne, tavasszal hasonló szép eredményről számolhatunk be ezzel a megmérettetéssel kapcsolatban is.

Provicsné Fodor Nóra
felkészítő tanár