Települési Értéktár

2016. augusztus 26-án sok más városhoz és faluhoz hasonlóan Csólyospáloson is megalakult a TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG. A grémium alakuló ülését hosszas munka előzte meg. A Képviselő-testület még 2015 áprilisában döntött az értéktár létrehozásáról, rá egy hónapra megválasztotta a bizottság tagjait és elfogadta annak Szervezeti és Működési Szabályzatát. A csoport feladata a Csólyospáloson fellelhető helyi értékek azonosítása, számbavétele, azok minél szélesebb körben történő megismertetése, valamint gondoskodás a fennmaradásukról, védelmükről.

Falunkban sok érték található, ezek közül első körben a bizottság összesen tízet szavazott be az értéktárba. Természetesen bárki javaslatot tehet újabbakra, és amennyiben a bizottság alkalmasnak ítéli az elképzelést, bővítésre kerül a lista.

Önkormányzatunk a tavalyi év novemberében közel 2 millió forintos forrást nyert a helyi értékek megjelenítésére, bemutatására. A pénz felhasználásra került, hozadékát többek között a Helytörténeti Gyűjteményben nyílt kiállítás megtekintése alkalmával tapasztalhatja meg a nagyközönség.

Á. Fúrús János, polgármester

Dokumentumok:

Tablók

Tablosorozat Tablosorozat2 Tablosorozat3 Tablosorozat4 Tablosorozat5 Tablosorozat6 Tablosorozat7 Tablosorozat8 Tablosorozat9 Tablosorozat10