Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Települési Értéktár

Tablosorozat

2016. augusztus 26-án sok más városhoz és faluhoz hasonlóan Csólyospáloson is megalakult a TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR BIZOTTSÁG. A grémium alakuló ülését hosszas munka előzte meg. A Képviselő-testület még 2015 áprilisában döntött az értéktár létrehozásáról, rá egy hónapra megválasztotta a bizottság tagjait és elfogadta annak Szervezeti és Működési Szabályzatát. A csoport feladata a Csólyospáloson fellelhető helyi értékek azonosítása, számbavétele, azok minél szélesebb körben történő megismertetése, valamint gondoskodás a fennmaradásukról, védelmükről.

Falunkban sok érték található, ezek közül első körben a bizottság összesen tízet szavazott be az értéktárba. Természetesen bárki javaslatot tehet újabbakra, és amennyiben a bizottság alkalmasnak ítéli az elképzelést, bővítésre kerül a lista.

Önkormányzatunk a tavalyi év novemberében közel 2 millió forintos forrást nyert a helyi értékek megjelenítésére, bemutatására. A pénz felhasználásra került, hozadékát többek között a Helytörténeti Gyűjteményben nyílt kiállítás megtekintése alkalmával tapasztalhatja meg a nagyközönség.

Á. Fúrús János, polgármester

Dokumentumok:

Tablók

Tablosorozat Tablosorozat2 Tablosorozat3 Tablosorozat4 Tablosorozat5 Tablosorozat6 Tablosorozat7 Tablosorozat8 Tablosorozat9 Tablosorozat10