Versenyfelhívás

„Élet a jövőben”képzőművészeti pályázat iskolásoknak
Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.

Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye diákjai számára „Élet a jövőben”címmel.
A diákokat arra buzdítjuk, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témákban készítsenek bármilyen képzőművészeti alkotást, melyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.
A munka jó lehetőséget teremt arra is, hogy a pedagógusok közösen elmélkedjenek a diákokkal, milyen apró lépéseket tehet az ember a klímaváltozás elleni küzdelemben a mindennapi élet során. Közös megoldáskeresés révén a jövőbe mutató koncepciók bemutatása rajzban, tárgyiasult ötletekben elősegítik a jövő generációját, hogy a klíma védelmére megfelelő hangsúly kerülhessen.

Részvétel módja

A kiírás bármilyen képzőművészeti pályamunkát elfogad, melyhez újrahasznosított alapanyagokat használnak fel, valamint az innovatív, jövőbe mutató koncepciók, ötletek előnyt jelenthetnek.

A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi diákja jelentkezhet két kategóriában:
 1. kategória: általános iskola (1-8. osztály)
 2. kategória: középiskola (9-12. osztály).

A pályaművek beérkezési határideje: 2017. május 31. 24:00 óra.

A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a klima@bacskiskun.hu email címre lehet, egyúttal a tárgyiasult munkákat a postai úton is meg kell küldeni, vagy személyesen átadni a következő címen: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.

A beküldéskor kérjük megadni a következő adatokat is:
1. Versenyző neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Posta címe:
Iskolája, osztálya:
Település, melyen él:
2. Alkotás címe:
A Versenyzők az alkotások nevezésével hozzájárulnak, hogy a Bács-Kiskun Megyei
Önkormányzat azokat szabadon felhasználhassa elektronikus és nyomtatott kiadványaiban,
weblapján és közösségi oldalain, illetve azokból kiállítást szervezhessen az alkotó
megjelölésével.

Értékelés, díjazás
A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra,(www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság
értékelheti az alkotásokat 2017. június 30-ig.

A legtöbb like-ot szerző alkotások díjazásban részesülnek. A főnyeremény 1-1 értékes kerékpár.

Az értékelést követően a legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat a gyerekek és a fiatalok látásmódjáról a klímaváltozás és -védelem helyi megoldásai kapcsán.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a klima@bacskiskun.hu e-mail címen.