Versenyfelhívás

„Fókuszban a klímaváltozás” fotó pályázat
Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.


Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye lakosai számára „Fókuszban a klímaváltozás”címmel. A lakosságot arra buzdítjuk, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témában készítsenek fotókat, melyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.

Részvétel módja

A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi lakosa jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves.

A versenyre egy személy maximum 3 db fotóval nevezhet.

Előnyt jelent, ha a fotók a dokumentáláson kívül, egy egyéni perspektívából mutatják be az adott témát, továbbá ha az élet, az ember, a környezet közvetlen kapcsolata is szerepet kap a kompozícióban.

A technikát illetően, már nem szükségszerű komoly fényképezőgép a jó fotó elkészítéséhez. Szinte mindenki már a zsebében hordja a professzionális eszközt, amely alkalmas arra, hogy bármilyen élethelyzetben kéznél legyen. Az okostelefonok mellett természetesen a hagyományos technika, az amatőr, vagy  professzionális tükörreflexes, fényképező gép is fontos szerepet kaphat, de nem előnyt jelentő értékelési szempont.

A pályaművek beérkezési határideje: 2017. június 30. 24:00 óra.

A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a klima@bacskiskun.hu email címre lehet.
A beküldéskor kérjük megadni a következő adatokat is:
1. Versenyző neve:
e-mail címe:
telefonszáma:
posta címe:
születési ideje:
település, melyen él:
2. Alkotás címe:
A Versenyzők az alkotások nevezésével hozzá járulnak, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat azokat szabadon felhasználhassa elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, weblapján és közösségi oldalain, illetve azokból kiállítást szervezhessen az alkotó megjelölésével.

Értzékelés, díjazás

A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra (www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság
értékelheti az alkotásokat 2017. július 31-ig.

A legtöbb like-ot szerző alkotások díjazásban részesülnek. A főnyeremény egy értékes kerékpár.

Az értékelést követően a legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol atárlat egy keresztmetszetet mutat Bács-Kiskun megye lakosainak látásmódjáról a klímaváltozás és -védelem helyi megoldásai kapcsán.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a klima@bacskiskun.hu e-mail címen.