Egy országos döntőnél jobb a kettő – irány Debrecen!

Általában a nagyobb gyerekek mutatnak példát a kisebbeknek, az idei labdarúgó Diákolimpia kiírásában viszont ez pont fordítva történt a Csólyospálosi Általános Iskolában.

Előbb a legkisebbek, az I. korcsoportos csapat írt történelmet azzal, hogy labdarúgás sportágban egészen az országos döntőig menetelt, aztán ezen fellelkesedve a legnagyobbak, a IV. korcsoportosok is úgy gondolták, nekik is ott a helyük a legjobbak között. A körzeti döntőt még március végén nyerték meg a fiúk és jutottak tovább a megyei döntőre, amit Ruzsán rendeztek május 11-én. Hat körzet legjobbjai küzdöttek a továbbjutásért, Csólyospáloson kívül Szőreg, Kistelek, Hódmezővásárhely, Makó és Szentes. A csoportmérkőzések során előbb Szőreget sikerült legyőzniük 4 – 0, majd Szentest 5 – 1 arányban, így elődöntőt játszhatott a csapat Kistelek ellen. A csapat magabiztosan, 4 – 1-es győzelemmel jutott be a fináléba, ahol korábbi csoporttársuk, Szentes várt rájuk. Az már a mérkőzés első perceiben látszódott, hogy a csólyospálosi csapat kevésbé fáradt el a torna folyamán, továbbá a csoportküzdelmek során aratott magabiztos győzelem is mellettük szólt, végül aztán óriási különbséggel, 10 – 0 arányban győzedelmeskedett Csólyospálos.

Az országos döntő Debrecenben kerül megrendezésre június 21-25 között. A rendezvény jubileumi, a Diákolimpia 30. születésnapján több mint kétezer diák versenyez majd labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika és úszás sportágakban. De addig vár a csapatra még egy megmérettetés, a május 18-i Kis Iskolák Sportversenyének megyei döntője, ahol cél az újabb országos szereplés.

diakolimpia_2orszagos

A csapat tagjai: Kertész Máté, Patyi Milán, Kovács Szabolcs, Kocsispéter Noel, Lukács Olivér, Nagy Mihály és Telek Péter. A csapat jelenlegi edzője Pölös Gábor

Á. Furus Gergő