Helyi gazda nyerte a traktort

Augusztus 13-án immár hatodik alkalommal került megrendezésre Csólyospáloson a hagyományos traktoros felvonulás és ügyességi verseny. A falu határában található lovas pályán ezúttal az erőgépeké volt a főszerep. Összesen 160 helyi és a Tovább »

Közel hat mázsa hús került a bográcsokba

14. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően július végén került lebonyolításra  községünkben a Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál, amely az önkormányzat legnagyobb rendezvényének számít évek óta. A 3 napos kulturális, sport és Tovább »

Testvériskolai találkozó

„Nem az együttlét múló percei kötik össze a baráti szíveket, hanem az együtt eltöltött idők felejthetetlen emlékei”- szól az idézet, amellyel testvériskolai kapcsolatunkat is jellemezhetnénk. Valóban múló perceknek tűntek ismét az együtt Tovább »

 

Szakmai Nap a Csólyospálosi Általános Iskolában

dav

Az Oktatási Hivatal iskolánk részére az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet adományozta. Az erről szóló oklevelet 2017. április 25-én Szegeden, a Tavaszi Pedagógiai Napok rendezvényén büszkén vettük át, hiszen Bács-Kiskun és Csongrád megye területén csupán 10 nevelési-oktatási intézmény (ebből 5 általános iskola!) nyerte el ezt a címet. Ezek a bázisiskolák egyfajta szellemi centrumként fognak működni minden megyében. A bázisintézményi cím 3 évre szól. Ezalatt az idő alatt az Oktatási Hivatallal karöltve koordináljuk majd a térség intézményeinek munkáját.

Ez a kitüntetés nagy szakmai elismerés az iskolának: intézményünk, pedagógusaink munkájának elismerése, amely további sikeres szakmai munkára sarkall bennünket!

Iskolánkat eddig is jellemezte a szakmai megújulás és tudásmegosztás igénye, ezután is ennek szellemében folytatjuk munkánkat.

A közelmúltban bemutatkozó, nyílt napot tartottunk, hiszen nagyon sok olyan jó gyakorlattal rendelkezünk, sok olyan innovációt vezettünk be az elmúlt években, amelyeket bemutatásra alkalmasnak tartunk, nagyon hatékonyan működnek.

A résztvevők visszajelzései megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk.

„A kedves fogadtatás után részt vehettünk egy matematika szakos Kolléganő óráján. Nagy élmény volt látni, hogy milyen ötletes feladatokkal, élményszerűen tanítja a tanárnő ezt a nehéz tantárgyat. Ezután interaktív műhelyfoglalkozás keretében, boldogságórán a személyiség- és közösségfejlesztésre láttunk és próbáltunk ki a gyakorlatban is kitűnően alkalmazható játékos feladatokat. Tények felsorolásával, bemutatásával győződtünk meg arról, hogy az iskolában rendkívül színvonalas oktató-nevelő munka folyik, és úgy éreztük, itt mi is szívesen dolgoznánk. A látogatást a 6. osztály által bemutatott mini musicallal zártuk, amely méltó befejezése volt a délelőttnek.

Szívből gratulálunk minden kedves Kollégának, szervezőnek!

Nagy élmény volt számunkra, és sok új ötletet tanultunk.

További munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Dezső Győző, igazgató, KT Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolája

Poór Andrea, tanító, KT Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolája”

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím nagy erkölcsi elismerés számunkra, hiszen eddigi tevékenységünk és eredményeink alapján nyertük el. Egyben nagy kihívás a jövőre nézve, hogy példaértékű munkánkkal oktatási modellül szolgálhassunk mások számára.

Geráné Kullai Melinda, tagintézmény-vezető